Kirja-arvostelu: Kohti vihreää laaksoa, Mark Sullivan.

 Kohti vihreää laaksoa, Mark Sullivan.

⭐⭐⭐⭐

Kirja saatu kustantajalta arvostelukappaleena, kiitos Sitruunakustannus! 💛

Kääntäjä: Arto Konttinen


"Maaliskuun 1944 lopulla Stalinin joukot tunkeutuvat Ukrainaan. Emil ja Adeline Martelilla on kaksi vaihtoehtoa: jäädä odottamaan neuvostokarhua ja kokea isiensä kohtalo joutua Siperiaan tai lähteä vastentahtoisesti susien - murhanhimoisten natsien mukaan, jotka ovat luvanneet suojella mustanmeren saksalaisia. Näin Martellit lähtevät ankaralle, vastoinkäymisten täytteiselle matkalle kohti länttä ja unelmaa vapaudesta."

🔸

Kohti vihreää laaksoa on raadollinen ja tunteikas tositapahtumiin perustuva kirja. Toinen maailmansota ja Martellin perheen pakomatka ovat täynnä kurjuutta ja kauheutta, mutta mukana on myös inhimillisyyttä, ystävällisiä tekoja ja syvää rakkautta. Vaikka tarinassa on paljon surua, on se kirjoitettu todella hyvin ja juoni säilyy vetävänä läpi kirjan. Olin itseasiassa yllättynyt miten kevyeltä kirja tuntui raskaasta aiheesta huolimatta - niin hyvin kirjoittaja tasapainottaa tekstinsä.

🔸

Kirjailija Mark Sullivan on tehnyt vaikuttavan selvitystyön jäljittäessään perheen matkan läpi Euroopan. Tämän lisäksi kirja tarjoaa paljon tietoa Neuvostoliiton ja Saksan armeijan teoista toisen maailmansodan lopussa, Ukrainan surullisesta historiasta ja Berliinin jakautumisesta siviilien näkökulmasta katsottuna. Ottaen huomioon ajan mitä elämme, on tämä teos tällä hetkellä pelottavan ajankohtainen, ja siksikin tärkeä luettava. Suosittelen kirjaa kaikille joita kiinnostavat toinen maailmansota, Ukrainan historia ja koskettavat tarinat.

🔸



Kommentit

Suositut postaukset