Au pair, Emma Rous.

Au pair, Emma Rous.

"Samana päivänä, kun kaksoset Seraphine ja Danny Mayes syntyvät, heidän äitinsä heittäytyy kuolemaansa talon takaiselta kalliojyrkänteeltä ja kaksosten isoveljeä hoitanut au pair katoaa. Kyläläisten keskuuteen jäävät elämään huhut mustakaapuisista hahmoista, vaihdokkaista ja varastetusta lapsesta.

25 vuotta myöhemmin Seraphine käy veljineen läpi tapaturmaisesti kuolleen isänsä jäämistöä, kun heidän käsiinsä osuu kaksosten syntymän päivänä otettu valokuva. Kuvassa poseeraavat onnellisen näköiset vanhemmat, isoveli Edwin - ja vain yksi vauva.

Kuka on kuvassa oleva lapsi, ja mitä talossa tuona yönä tapahtui? Vain yksi henkilö tietää vastaukset, ja Seraphine on päättänyt löytää hänet."


Tämän kirjan kuvaus kuulosti jännittävältä mysteeriltä, ja sillä perusteella valitsin tämän luettavaksi. Lukukokemus oli mukiinmenevä, mutta ei sykähdyttänyt. Juonessa olisi ollut mahdollisuuksia vaikka mihin, mutta ratkaisut tuntuivat ainakin itsestäni hieman tylsiltä.

Kirjan alku oli jännittävämpää luettavaa, kun mysteeri oli vielä alkutekijöissään. Silti hyvin nopeasti koin, että kirjan kerronta oli töksähtelevää. Tapahtumasta toiseen siirryttiin kovin nopeasti, ilman että kertojan tuntoja selitettiin sen tarkemmin. Itsellä se vaikutti lukukokemukseen, kun tapahtumat jäivät melko irrallisiksi. Mutta voi millainen perhesotku lopussa saatiinkaan aikaiseksi tästä huolimatta! Jouduin kirjan loppupuolella todella miettimään kuka olikaan kuka, kun menin jo aivan sekaisin henkilöistä. Plussaa kuitenkin siitä, että lopussa tarinan punainen lanka setvittiin auki, eikä lukijan tarvitse jäädä miettimään mysteerejä. Enkä kyllä arvannut monimutkaista loppuratkaisua etukäteen!



Kommentit

Suositut postaukset