Ennenkuin kahvi jäähtyy, Toshikazu Kawaguchi.

Ennenkuin kahvi jäähtyy, Toshikazu Kawaguchi.


Jos voisit matkata ajassa taaksepäin, mitä tekisit toisin?


"Syrjäisellä sivukujalla Tokiossa sijaitsee viehättävä kahvila Funiculì Funiculà, joka on tarjoillut tarkkaan valikoitua kahvilaatua asiakkailleen jo yli sadan vuoden ajan. Paikallisen legendan mukaan kahvila kuitenkin tarjoaa myös jotakin aivan muuta: mahdollisuuden matkustaa ajassa.


Yhden kesän aikana neljä ihmistä uskaltautuu istumaan tiettyyn pöytään ja tietylle tuolille toiveenaan tehdä aikamatka. Se ei kuitenkaan ole yksinkertaista, ja siihen liittyy monia sääntöjä. Tärkein niistä on, että aikamatka voi kestää vain niin kauan, kuin kahvi kupissa pysyy lämpimänä."


Lainasin tämän kirjan ensin kirjastosta suurin odotuksin. Lukiessa se ei kuitenkaan aluksi iskenyt, vaan tuntui että se oli hyvin hidastempoinen ja jopa tylsähkö. Samoja asioita vain toisteltiin ja ensimmäinen tarina, rakastavaisten, tuntui lähinnä turhauttavalta. Sitten tuli kirjaston eräpäivä ja jouduin palauttamaan kirjan. 


Päätin kuitenkin antaa tälle tarinalle vielä toisen mahdollisuuden äänikirjana, ja jatkoin kirjan kuuntelua yllättyen iloisesti! Äänikirjana tämä toimi minulle loistavasti. Lukijan ääni oli rauhoittava ja sopi tällaiseen hidastempoiseen kirjaan hienosti, ja äkkiä tätä olikin todella mukava kuunnella esimerkiksi kotitöitä tehdessä ja illalla nukkumaan mennessä. Lisäksi tarinat paranivat toinen toisensa jälkeen! Kolmas tarina, siskosten kohtaaminen, kosketti minua eniten.


Suosittelen tätä kirjaa kaikille hitaiden ja rauhallisten feel good -tarinoiden ystäville. Kirjassa käydään läpi miten merkittävä voi pienikin hetki olla, ja kirjan henki on ihanan lempeä. Jos perinteinen kirja tuntuu liian hitaalta, niin kannattaa kokeilla tätä äänikirjana! 


Bazar 2024

Kääntäjä: Markus Juslin

Lukija: Vuokko Hovatta


Ps. Aikamatkustuksen säännöt ovat monimutkaisia tässä tarinassa, mutta silti minä tiedän tasan mihin aikaan palaisin. Entä sinä?



Kommentit

Suositut postaukset