Arra, Maria Turtschaninoff.

Arra, Maria Turtschaninoff.

⭐⭐⭐⭐

"Arra, suuren perheen kuopus, kasvaa Simoran kylässä mykkänä ja vieroksuttuna. Koska ihmiset eivät huomaa häntä, elää Arra luonnossa ja luontoa varten. Kun tytön kotitalo tuhoutuu tulipalossa, hän ajautuu suureen Lagoran kaupunkiin. Siellä hän alkaa kutoa ainutlaatuisia kuvakudoksia, jotka herättävät myös maan prinssin, Surandon, huomion. Kun prinssi lähtee sotaan ja joutuu vangiksi, uskaltaa vain Arra lähteä pelastusretkelle."


Maria Turtschaninoff on kyllä minusta nuortenkirjojen mestari! Rakastuin aiemmin hänen Maresi -sarjaansa, ja nyt minut hurmasi Arra-kirja. Tässäkin kirjassa luonto on yhdessä pääroolissa, ja mukaan sekoitetaan hieman taikaa ja fantasiaa. Turtschaninoffin luontokuvaukset ovat niin eläväisiä että tuntuu kuin olisin tässäkin kirjassa ollut metsässä yhdessä Arran kanssa. Voisin lukea hänen tekstiään varmasti loputtomiin, se on niin kaunista ja eläväistä.


Kirjassa on kolme eri osiota. Minä pidin eniten ensimmäisestä, sillä siinä oltiin eniten metsässä. Toisessa osiossa on valtavaa julmuutta päähenkilöä kohtaan joten lukeminen tuntui välillä pahalta. Kolmas osio on loistava, mutta jokseenkin lyhyt ja loppu tuntui tulevan liian äkkiä. Tai ehkä minä vain halusin tarinan onnellisen puolen jatkuvan pidempään. 😄 Kokonaisuutena kirja kuitenkin toimii loistavasti. Olisi kyllä ihanaa jos Turtschaninoff vielä kertoisi meille lisää tarinoita Lagorasta!


Äänikirja Bookbeatissa.

Lukija: Anni Kajos.

Tammi 2010.



Kommentit

Suositut postaukset