Belizessä kaikki on paremmin, Anna-Mari Raaska.

Belizessä kaikki on paremmin, Anna-Mari Raaska.

⭐⭐⭐

"Koska Anna-Mari ei halua muuttaa miehensä kotimaahan Saksaan, eikä mies Suomeen, vaihtoehdoksi etsitään kolmatta maata, joka olisi kohtuuhintainen, trooppinen ja englanninkielinen. Näihin kriteereihin osuu Väli-Amerikassa sijaitseva Belize. Perhe on valinnut ekologisen ja säästäväisen elämäntavan, joten olosuhteet ovat melko alkeelliset, eikä elämä ole aina ruusuilla tanssimista. Jonkinlaista sopeutumista kuitenkin tapahtuu, vaikka erilaisten kulttuurien kohtaaminen ei olekaan aina helppoa."

Kun aloin kuunnella tätä kirjaa, luulin sen olevan uutuus koska julkaisupäivä oli vuodelta 2022. Siksi yllätyin kun kirjassa puhuttiin valuuttana markoista. Myös se yllätti että kirjan luvut kuulostivat kuin erillisiltä teksteiltä. Lopulta Google tarjosi selityksen: kirjailija on kirjoittanut lehteen kolumnia elämästään Belizessä, ja kirja on ilmeisesti tehty ne yhteen kooten. Lisäksi selvisi, että tapahtumat sijoittuvat vuosiin 1999-2000. Tämä olisi mielestäni ehdottomasti pitänyt mainita kuvauksessa, kuuntelukokemukseen vaikutti runsaasti kun ei ollut tietoa mitä ajanjaksoa eletään.

Annan kirjalle kolme tähteä. Se on melko lyhyt reissukertomus jota on ihan mukava kuunnella, mutta tekstiä olisi pitänyt muokata enemmän, jotta äänikirja olisi ollut sujuva. Kolumnisarjana tämä on varmasti ollut aivan huippu! Lukukokemukseen vaikutti myös se, että kirjassa keskityttiin paljon hankaluuksiin ja huonoihin asioihin. Aluksi pohdin miksi ihmeessä joku pistää itsensä tuollaiseen tilanteeseen jossa nukkuu teltassa hyttysten keskellä tropiikissa lähes vailla mitään mukavuuksia. Välillä mietin myös että kirjan nimi olisi voinut olla "Suomalaisnaisen koettelemukset Belizessä, suurin osa miehen vika" 😂 (minun mielestäni siis mies olisi voinut vähän petrata). Onneksi kirjailijan elämä paranee kun aikaa kuluu Belizessä!

Minua kiinnostaisi kovasti tietää missäköhän kirjailija elää nykyään, saavuttivatko he Belizen unelman. Jos satut tietämään niin kerrothan! 😊

Julkaistu äänikirjana 2022-01-21, Nemo. 

 

Kommentit

Suositut postaukset